Τελευταίες παραστάσεις 2-3-4 Φεβρουαρίου για το «Όταν ο Θεόφιλος συνάντησε την ερωτευμένη απελπισθείσα»

theofilos

Το «Θέατρο Τέσσερις Εποχές» παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Σολδάτου «Όταν ο Θεόφιλος συνάντησε την ερωτευμένη απελπισθείσα» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου που ερμηνεύει και τον ομώνυμο ήρωα.

Ηθοποιοί
Μέλανι Μαρχάινε
Αγγελική Παρδαλίδου
Μύρια Δημητροπούλου
Τιτίκα Μαρίνου
Ελισάβετ Δημητρίου

Συντελεστές
Μουσική : Μάριος Στρόφαλης
Σκηνικά κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Χορογραφία: Σίμων Πάτροκλος
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Θοδωρής Σκαρής

Πρόκειται για τη συνάντηση και τη συνομιλία ανάμεσα σε δύο πίνακες του Θεόφιλου: Την «Ερωτευμένη απελπισθείσα» και τις «Οθωμανίδες εκ της Υπαρχίας Κωνσταντινουπόλεως Νικομηδείας». Όλα αυτά παρουσία μιας τοιχογραφίας που παριστάνει τη γοργόνα , την αδελφή του Μεγαλέξανδρου.

Ο Θεόφιλος δημιουργεί με τη ζωγραφική του έναν κόσμο, το δικό του κόσμο, με τη φόρμα του λαϊκού παραμυθιού και πάνω σ αυτή τη φόρμα ο Γιάννης Σολδάτος επιχείρησε να στήσει ανάλογη ενός λαϊκού θεάτρου και ο Γιάννης Μόρτζος μια λαϊκή παράσταση. Κάποια στιγμή ο Θεόφιλος έγινε κλασσικός και τοποθετήθηκε στο πάνθεον των μεγάλων ελλήνων ζωγράφων του 20 ου αιώνα. Το μεγάλο δίδαγμα που μας άφησε παραμένει σ αυτούς του χαλεπούς καιρούς… «Σώπασε κυρά –Δέσποινα πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα’ ναι». Δίδαγμα που δεν έχει σχέση με στείρους εθνικισμούς πολιτικές σκοπιμότητες, μα έρχεται άμεσα από την ανάγκη του καθαρού μυαλού που αγαπάει τον τόπο, τον άνθρωπο και τη ζωή στην καλή και τη γλυκιά της ώρα.

Παραστάσεις:
Δευτέρα: 21:30
Τρίτη : 21:30
Τετάρτη: 19:30

Τηλ.: 2108812289

Κάθε Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές παρουσιάζεται η παράσταση «Εγώ η Μάρθα Φρόυντ» της Φωτεινής Τσαλίκογλου σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γιούλης Ζήκου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *